اقدام نوآورانه استارتاپ مشهدی برای کمک به ناشنوایان در دریافت گواهی‌نامه رانندگی آلیس در ماتریکس | هوش مصنوعی چه نسبتی با ما و کسب‌وکار‌های ایرانی دارد؟ ویدئو | تصویر روز ناسا؛ گردش یک سیاهچاله چگونه است؟ سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور در مشهد به کار خود پایان داد ثبت نام تسهیلات اقتصاد دیجیتال آغاز شد زمان رونمایی از نینتندو سوییچ ۲ رسما اعلام شد جزئیاتی جدید از پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ پرو پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ با هوش مصنوعی شارژدهی گلکسی S۲۵ ده درصد بهتر می‌شود انتقال داده‌های دستگاه اندروید قبلی به دستگاه‌ اندرویدی جدید سریع‌تر می‌شود افشای مشخصات اولیهٔ Xiaomi 15 Pro ویدئو | ربات اپتیموس تسلا، مشغول کار در کارخانه خانواده آیفون ۱۷ یک عضو «اسلیم» خواهد داشت تراکنش‌های بیت‌کوین میلیاردی شد اولین تریلر از حضور شخصیت «هوملندر» در بازی «مورتال کمبت ۱» (Mortal Kombat 1) لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد اولین تصاویر از فصل دوم سریال «آخرینِ ما» (The Last of Us) شواهد جیمز وب برای اثبات حیات فرازمینی کافی نیست هشدار به کاربران اندروید: اطلاعاتتان در خطر است! | صاحبان شیائومی بیشتر مراقب باشند! از Pixel 8a چه می‌دانیم؟ | افشای همه مشخصات گوشی جدید گوگل، پیش از رونمایی
سرخط خبرها

تصاویر شگفت‌انگیز فضاپیمای جونو از آیو، قمر مشتری

  • کد خبر: ۲۰۴۷۴۸
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۷
تصاویر شگفت‌انگیز فضاپیمای جونو از آیو، قمر مشتری
فضاپیمای جونو ناسا با پروازی نزدیک به قمر مشتری تصاویر جدیدی از سطح در حال تغییر آن گرفته که می‌تواند درک دانشمندان را از یکی از آتشفشانی‌ترین جهان‌های منظومه شمسی بیشتر کند.

شهرآرانیوز - هفته گذشته، فضاپیمای جونو ناسا نزدیک قمر مشتری، یعنی آیو (Io)، پرواز کرد - نزدیک‌ترین پرواز در بیش از ۲۰ سال گذشته - و تصاویر جدیدی از سطح در حال تغییر آن گرفت که می‌تواند درک دانشمندان را از یکی از آتشفشانی‌ترین جهان‌های منظومه شمسی بیشتر کند.

تصاویر شگفت‌انگیز فضاپیمای جونو از آیو، قمر مشتری

 پرواز آیو حدود ۹۳۰ مایلی (۱۵۶ کیلومتر) سطح قمر انجام شد؛ یعنی اگر این مانور در اطراف سیاره ما انجام می‌شد، پایین‌تر از بسیاری از ماهواره‌ها می‌بود.

تصاویر شگفت‌انگیز فضاپیمای جونو از آیو، قمر مشتری

آیو مقابل دشت‌های پوشیده از گوگرد و کوه‌های برجسته قرار گرفته‌ که به ماه مشتری رنگ زرد و قهوه‌ای درهم می‌دهد. در این عکس‌ها دریاچه‌های گدازه و حتی یک ستون آتشفشانی هم دیده می‌شود.

اسکات بولتون، فیزیکدان مؤسسه تحقیقاتی جنوب غربی و محقق اصلی مأموریت جونو، به نیویورک تایمز گفته: «من از این عکس‌ها در حیرتم.»

آیو یکی از فعال‌ترین جهان‌های آتشفشانی در منظومه شمسی و بسیار داغ است، به خصوص در زیر پوسته خود، جایی که ستاره‌شناسان معتقدند اقیانوس ماگما در آن وجود دارد.

این تئوری می‌گوید که گرما توسط نیرو‌های جزر و مدی عظیم تقویت می‌شود. آیو در میانه یک کشش گرانشی بین مشتری و دیگر قمرهایش گیر کرده است.

تصاویر شگفت‌انگیز فضاپیمای جونو از آیو، قمر مشتری

آیو برخلاف پسرعمو‌های گالیله‌ای‌اش آب ندارد. درعوض جریان‌های گدازه‌ای و فوران آتشفشانی یکی از ویژگی‌های تعیین‌کننده سطح آن است.

گدازه‌ها دائماً از درون مذاب آیو به سطح می‌ریزد و مرتباً زخم‌های جدیدی ایجاد می‌کند. این گدازه‌ها جای قدیمی را با دریاچه‌های گدازه تازه پر می‌کنند. چیزی که این پدیده‌های آتشفشانی را هدایت می‌کند و الگو‌های آن، چیزی است که دانشمندان می‌خواهند از جونو کشف کنند.

دانشمندان به دنبال این هستند که آتشفشان‌های آیو چقدر فوران می‌کنند، چقدر درخشان و داغ هستند، چگونه شکل جریان گدازه تغییر می‌کند، و چگونه فعالیت این قمر به جریان ذرات باردار در مغناطیس مشتری متصل می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->